Nyitott Műtermi Teadélután Orr Máté festőművésszel – 2015/03/29

Posted on Posted in programok, Teadélután

A programsorozat következő állomásaként Orr Máté festőművésszel ismerkedünk meg
2015. március 29-én, vasárnap délután 16 órától.

Orr Máté a napokban nyílt “Természeti jelenségek” című kiállításán vezet majd végig minket az Ari Kupsus Galériában, ahol nem csak legújabb munkáit mutatja be nekünk, hanem korábbi, alkotó pályájának kezdeteihez is visszatérünk, mindezt művekkel is illusztrálva.

Finoman kidolgozott drapériába bugyolált félhumanoid szerzetek, mély érzelmeket tükröző ambivalens gesztusok és hűvös nyugalmat árasztó szobák vendégeinek sora mossa el szemünk előtt a határt ember és állat között.
A tervező,- majd képgrafikusként útjára induló, a Képzőművészeti Egyetemen pedig már festő szakot végzett Orr Máté méltán örvendezhet egyre nagyobb elismerésnek a művészetek világában. Különleges, hol kollázs-benyomást keltő, hol pedig szinte élő anyagszerűvé formált csendélet tanulmányait, groteszk életképeit, s a többi pompás olaj, akril, és tempera remekének témáját asszociációk sorozatából meríti. Zseniálisan közli a két,-és háromdimenziós ember és állat örökké tartó hidegháborúját, egymástól való függését egy önmagába zárt, ösztönökkel tapétázott csöndes beltér üres asztalán.
Mezei Hajnalka, enspire.hu

Orr_Mate_03

Az esemény képekben: