Nyitott Műtermi Teadélután Halász Péter Tamás képzőművésszel – 2015/04/19

Posted on Posted in programok, Teadélután

A programsorozat következő eseményén Halász Péter Tamás képzőművésszel ismerkedünk meg 2015. április 19-én, vasárnap délután 16 órától.

Tárgyalkotó művész, objekteket, installációkat készít. Műveiben előfordul, hogy klasszikus szobrászati anyagokat használ, – mint például a Gesamtkunstwerk 5.1, 2012, installáció, amely egy fekete gránitból készített házimozi rendszert formáz – mégis ezek a precízen elkészített tárgyegyüttesek nem nevezhetőek szobroknak és sokszor pont az anyaghasználat miatt meghökkentik és elgondolkodtatják a nézőt. Az installációk egyike-másika mérnöki pontosságú tervezést és kivitelezést feltételez. Sokszor használ tükröt és fényforrást, vagy éppen használaton kívüli számítástechnikai alkatrészeket, gumiabroncsokat. Ilyenkor a tárgy eredeti képességeit kihasználva hoz létre egy teljesen új “funkciójú” tárgyegyüttest. Ezek a művek miközben a munkafolyamat során újrahasznosított tárgyakká válnak, ezen túl nagyon erősen konceptuálisak is, melyek társadalom-, globalizáció-, vagy éppen valláskritikus kérdéseket feszegetnek.

highway

Halász Péter Tamás 1998-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán, mestere Maurer Dóra volt. Rendszeresen szerepel csoportos és önálló kiállításokon, 2004-ig a zömében szintén Maurer tanítványokból összeállt Klub VH csoport tagja volt.