Nyitott Műtermi Teadélután Nemere Réka festőművésszel – 2015/09/27

Posted on Posted in programok, Teadélután
A programsorozat következő eseményén Nemere Réka festőművésszel ismerkedünk meg 2015. szeptember 27-én, vasárnap délután 16 órától.

Ez alkalommal egy szabadtéri ‘kiállítással’ készülünk meglepni a látogatókat, a művésznő kertjében tekinthetők meg a nagyméretű kompozíciók, ha az időjárás kedvez nekünk.

NemereReka_2013_Trilogia

Festészetemben események és látványok a környezetemből érdekelnek, és általában mellőzöm a nagyon látványos jeleneteket, a közvetlen üzeneteket és a direkt szimbolikus tartalmat. Alapvetően azt a szépséget szeretném megmutatni, ami a látszólag triviálisban és hétköznapiban található.
Ami a képeim felépítését illeti, gyakran különböző perspektivikus megoldásokat alkalmazok; a centrális perspektíva keveredik minimalista megközelítésekkel és ilyen módon különböző látószögek keletkeznek a képen. Az egyik oldalon kísérletezem a perspektívával, és minimalista megoldásokkal akár meg is kérdőjelezem a képet – tehát a kiindulási pont egy megszerkesztett kompozíció. Másfelől gyakran átfestem a képeimet, a perspektíva is megváltozhat az utolsó pillanatban, és ezzel igyekszem megőrizni a kép spontenaitását.”
Nemere Réka

Az esemény képekben: