Nyitott Műtermek Délutánja No.11 – 2017/10/21 – Műteremházak

Posted on Posted in Nyitott Műtermek Délutánja, programok

NyMDNo11_2017.10

Érdekel a kortárs magyar képzőművészet? Megismernéd közelebbről a ma alkotóit, a XXI. század leendő Salvador Daliját vagy Moholy-Nagy Lászlóit? Szeretnéd megtudni, hogy milyen egy igazi műterem hangulata?

Fedezd fel velünk a helyeket, ahol a képzőművészek alkotnak!

Idén 11. alkalommal kerül megrendezésre a Nyitott Műtermek Délutánja, ahol te is betekinthetsz a kulisszák mögé. Október 21-én, szombaton több műteremház is nyitva áll, hogy találkozhass az ott alkotó képzőművészekkel, akik szívesen mutatják be korábbi műveiket vagy akár éppen most készülő munkáikat, mesélnek magukról, inspirációjukról, illetve bármiről amit szeretnél tudni az alkotás folyamatáról.

október 21. szombat 15.00-19.00
Műteremházak

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.

A programon elővételben vagy a helyszínen vásárolt jeggyel lehet részt venni! Jegyinformáció: itt

helyszínek: 

Art Quarter Budapest

1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.

Az indusztriális helyszínen szellemiségében és műfaját tekintve egyaránt kozmopolita szellemiségű és sokszínű műhelymunka folyik. Ebben a karakteres ipari műemléképületben összeér minden, ami művészetről szól: festészet, szobrászat, performansz, zene, szórakozás és komoly szakmai tevékenység. Az Art Quarter Budapest nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi jelenlétre, ennek része egy aktívan működő rezidencia program is.

 

L Art Open Studios – LAOS

1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50. – belső udvar

Igazi közösségi hely, ahol az alkotók és a művészetre nyitott érdeklődök közvetlenül találkozhatnak egymással. Az épületben egyelőre főként festők dolgoznak, de más művészeti ágak képviselői is helyet és bemutatkozási lehetőséget kapnak.

 

Eleven Blokk

1111 Budapest, Lágymányosi u. 20.

Az Eleven Blokk Alapítvány egy urbanisztikai kísérlet. Azt vizsgálják, hogy az üresen álló ingatlanok megfelelő hasznosításával megújítható-e egy terület identitása, kialakíthatóak-e hidak a környéket használó csoportok között, elképzelhető-e egy újfajta szimbiózis a város, a kultúra és a hétköznapi ember között.

7 helyszínen 15 művésszel találkozhatsz a délután folyamán.

 

Budapest Art Factory

1138 Budapest, Vizafogó u. 2.

Az Art Factory egy tágas, indusztriális térben ad teret 2006 óta a kortárs képzőművészet kiteljesedésének. A stúdió kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy tagjai aktív nemzetközi kapcsolatokat hozzanak létre és hosszútávon fenntartsák azokat. Ebből a célból indították el rezidens programjukat külföldi vendégművészek számára. Ez a hely alkotók, kurátorok, kritikusok és a művészetet kedvelők számára is a művészetben rejlő expresszív erő és a folyton megújuló inspiráció helyszíne.

A programon elővételben vagy a helyszínen vásárolt jeggyel lehet részt venni! Jegyinformáció: itt