Mindenütt Nő „Nőnap reloaded”

Posted on Posted in Blog

 

Női alkotókat és sorsokat bemutató rendezvénysorozat

11 városban 60 helyszínen 3 napon át

2013. március 8–10.

A hazai kulturális élet legrangosabb képviselői csatlakoztak az Accord World Music munkatársai által idén első alkalommal megszervezett programsorozathoz, azért, hogy három napon át nőkről szóló, a nők problémáival foglalkozó, női alkotókat bemutató programokat láthassanak az érdeklődők Budapesten és országszerte. Azért, hogy minél többen vehessenek részt a közös együttgondolkodásban, s minél több figyelmet kaphassanak a nők.
Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban, egy napra néha több téma is jut, s a sok világnap aztán csendben beleszürkül a hétköznapokba és az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki. Ahogyan a nőkkel sem törődünk eléggé, pedig sokkal több tiszteletet és figyelmet érdemelnének annál, mint amit ma nyújtunk nekik.
Ne csak egy percig ünnepeljük őket egy csokor árva hóvirággal! Töltsük meg új tartalommal a Nőnapot! Figyelmünkkel ünnepeljük őket, tehetségüket, tudásukat, szépségüket, érzékenységüket, odaadásukat! Legyenek legalább néhány napig valóban csak Ők a középpontban!
A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, ők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon ebben a néhány napban!
Bízunk benne, hogy a mecénások és a médiumok is kiveszik majd részüket a rendezvénysorozat megismertetéséből és népszerűsítéséből, így fejezve ki tiszteletüket és megbecsülésüket a női nem iránt.

Szinte minden megtalálható a programban a színházi előadásoktól a koncerteken és kiállításokon át a női sorsokat bemutató filmnapokig vagy a tudományos konferenciáig. Reményeink szerint ebben a sokszínű kínálatban mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghet vagy elgyönyörködhet a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel néz majd a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.

Mindenütt Nő