Nyitott Műtermi Teadélután Nemes Anita tervezőgrafikussal – 2016/03/20

Posted on Posted in programok, Teadélután
A programsorozat következő eseményén Nemes Anita tervezőgrafikussal ismerkedünk meg 2016. március 20-án, vasárnap délután 16 órától.

Bérházudvar folyósói, neonreklámok, fürdők, biciklik és a városlakók… Nemes Anita tervezőgrafikus jó érzékkel ragadja meg mindazokat a városi részleteket, amitől szerethető Budapest. Vékony, lendületes vonalakkal építkező, böngészésre hívogató részletgazdag grafikáin minden olyan magától értetődő, mégis nagyon személyes.


2016. március 20-án, vasárnap 16 órakor a műteremlakásába látogatunk, ahol Anita mesél a pályájáról, Léleksimogató címmel a Printában megnyílt kiállításán látható munkáiról és a legújabb városi kifestőalbumáról, amelynek lapjai a napokban állnak össze és kerülnek nyomdába.
„Jól tűröm a monotóniát, könyvet tördelni is szeretek. Megnyugtat és kikapcsol, olyan, mint a jóga. Közben szeretek gyorsan dolgozni ilyenkor sajnálom, hogy nem valamiféle festékdobálós akcióművésznek szegődtem. Viszont amikor ezeknél a figuráknál jön a rajz része, és tudom, mit akarok, akkor mintha táncolna az ember, húzkodja azokat a vonalakat, és szinte magától megy minden.”
Interjú részlet Nemes Anitával a welovebudapest.com-on

NemessAnita_2