Nyitott Műtermi Teadélután Barakonyi Zsombor festőművésszel – 2015/01/25

Posted on Posted in programok, Teadélután

A programsorozat következő állomásaként Barakonyi Zsombor festőművésszel ismerkedünk meg
2015. január 25-én, vasárnap délután 16 órától.

„Először »mágikus realizmusnak« hívtam azt a fajta képzőművészetet, amit művelek. Leginkább Murakami Haruki írói attitűdje hasonlít ehhez a világhoz. A fotó használata mindig is fontos volt nekem. Az a fénykép, amit készítek – én vadászom a pillanatot – képezi a nyersanyagot.”

„A technika, amit kifejlesztettem egy többlépcsős, rétegezős festészet: olaj és vászon helyett – akrilfesték fatáblán, lakkozva. A technikámat folyamatosan fejlesztem, ezért azon az úton, amin haladok, csak én járok. A munkamódszerem nagyon összetett: fotóhasználat, felrajzolás, vágások a különböző rétegeken, a rétegek tudatosan megkomponált, meghatározott sorrendje szinte olyan, mint egy jó recept egy francia szakácskönyvben. Olyan hétköznapi élethelyzeteket keresek és találok meg, amelyek mindenki számára adottak egy nagyvárosban.”

Zsombor-Barakonyi-Oktogon-Tuesday-V02-acrylic-on-wood-panel-75x150x3,5-cm-2013

„Szinte minden nap dolgozom. Mindig előre megtervezem, hány képet készítek egy adott kiállításra – persze menet közben ettől el is lehet térni. A rendszeresség fontos. A jó bevált recept soha nem elég – egy kis meglepetést mindig szeretek okozni a közönségemnek.”

BarakonyiZsombor_Tuzjojjvelem
„Szeretem Budapestet, bár egy kicsit eltávolodtam tőle mostanában. Számomra a kilencvenes években mutatta meg magát először úgy, ahogy mindig fogom őrizni az emlékeimben.”
Barakonyi Zsombor: Taxi Magazin

Az esemény képekben: