Nyitott Műtermek Délutánja No.12 – 2018/04/22

Posted on Posted in Nyitott Műtermek Délutánja, programok

2018. április 22-én vasárnap 14 és 18 óra között 6 helyszínen várunk!

Érdekel a kortárs magyar képzőművészet? Megismernéd közelebbről a ma alkotóit, a XXI. század leendő Salvador Daliját vagy Moholy-Nagy Lászlóit? Szeretnéd megtudni, hogy milyen egy igazi műterem hangulata? Fedezd fel velünk a helyeket, ahol a képzőművészek alkotnak!

A nyitott műtermek alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy bepillants a kulisszák mögé, megtudd, hogyan készülnek a legkülönfélébb műtárgyak a tervezéstől a kivitelezésig. Ezen a napon az alkotó művészek maguk mesélik el a látogatóknak, hogyan képzelhetjük el egy-egy napjukat, mi történik zárt ajtók mögött, azaz egy kötetlen beszélgetésre invitálnak és akár még a közös alkotás élményét is átélhetjük.

A program a Budapest Art Week keretében belül valósul meg és Budapest Art Week karszalaggal látogatható.
A karszalag beszerezhető itt: klikk 

Bullás József egyéni műterme

Bullás képein a szín és forma kombinációk végtelen formában születnek újra. Ahogy a kezdetben kiinduló pontot jelentő optikai hatások kiteljesednek, úgy bővülnek ki a térstruktúrák is újabb elemekkel és variációkkal. Változatos kolorit, szabályos geometrikus hálózatok jellemzik intellektuálisan precíz kompozícióit, amelyek gyakran mintha performatív erővel rendelkeznének, többdimenziós hatást keltenek, megnyílnak, mozgásba lendülnek.
Részletek: itt

 

Fürjesi Csaba egyéni műterme

Most először Fürjesi Csaba budapesti műterme is megnyílik a nagyközönség számára. Csaba művészetében nagy hangsúlyt kap a kísérletezés, az alapanyagok és műfajok közötti barangolás, a különböző technikák összevonására épülő egyéni eljárások alkalmazása. Munkái alapját alapos kutatások, tervezések és kontrollált kivitelezések adják. Általában sorozatokban, ciklusokban gondolkodik a grafikai sorozatoktól az installációkon keresztül a figurális fogalmazásmódokig.
Részletek: itt

 

Eleven Blokk

Az Eleven Blokk Művészeti Alapítvány a XI. kerület kiemelt kulturális és művészeti központja, olyan fiatal képzőművészeknek ad helyet az alkotásra, mint például Mátyási Péter, Gaál Kata, Sztefanu Marina, Jahangir Matboo, Orbán Előd, Újszászi Tünde vagy Rajnai Ákos. Az alapítvány nyolc helyszínt – pontosabban nyolc műtermet – működtet és így közel húsz művésznek biztosít alkotó teret Újbuda központjában. Amikor a stúdiók ajtajai megnyílnak, olyan művészeti ágakat ismerhetünk meg, mint például a kerámiakészítés, a festészet vagy a tárgyalkotás.
Részletek: itt

 

ESSE BÁNKI/ FÜLÖP/ MAJOROS/ RAJCSÓK kollektív műterem

A Pauker Nyomda telephelyén található művész stúdióban készíti gyakran monumentális szobrait, objektjeit és festményeit a kortárs művészgeneráció négy kiemelkedő képviselője. Esse Bánki Ákos, Fülöp Gábor, Majoros Áron és Rajcsók Attila műszereitől hangosak a terek, itt születnek különféle maszkok, ember nagyságú fémalakzatok és absztrakt festményegyüttesek. A kollektív műterem otthonos közege örömmel várja az érdeklődőket, művészei közvetlensége igazi közösségi térré változtatja a munka terepét.
Részletek: itt

 

L Art Open műteremház

A LAOS egy igazi közösségi hely, egy régi sörgyár épületében, ahol az alkotók és a művészetre nyitott érdeklődök közvetlenül találkozhatnak egymással. Az épületben főként festők dolgoznak, de más művészeti ágak képviselői is helyet és bemutatkozási lehetőséget kapnak.
Részletek: itt

 

Art Quarter Budapest

Az AQB indusztriális helyszínén szellemiségében és műfaját tekintve egyaránt kozmopolita szellemiségű és sokszínű műhelymunka folyik. Ebben a karakteres ipari műemléképületben összeér minden, ami művészetről szól: festészet, szobrászat, performansz, zene, szórakozás és komoly szakmai tevékenység. Az Art Quarter Budapest nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi jelenlétre, ennek része egy aktívan működő rezidencia program is.
Részletek: itt