Merészkedés

Tarts velünk egy túrára, ahol annyi művészi kalandban lehet részed, amennyire csak vállalkozol! Az alkotók annyi titkot árulnak el személyes élményeikről, mesterfogásaikról és műveik történetéről, amennyit kérdésekkel elő tudsz csalogatni. Meddig tágíthatja a kereteket egy művész az alkotás során? Használhatja-e a testét ecset helyett? Készíthet-e festményei nyomán szobrokat? Művei csak a valóságnak vélt külvilágot tükrözhetik? Nem csak a műtermeknek, hanem neked is nyitottnak kell lenned. Indulhatunk

Papageorgiu Andrea képein az intenzív színek vonzzák leginkább a kíváncsi tekintetet. A művész arra invitál, hogy kapcsolódj be az alkotás folyamatába, kövesd gondolatmenetét, ismerkedj meg figuráival és azok sorsával. Látképek és csendéletek öltenek fokozatosan alakot az általa megfestett képsíkokból, amelyek olyannyira hatásosak, hogy ha később viszontlátsz egy-egy képet, azonnal eszedbe jut, kitől is származnak az ecsetvonások.

Kontra Ágnes festményei elsősorban színekkel és szimbólumszerű jelekkel megformált tudat- és lélekállapotok. Bensőséges és érzékeny vásznai a konkrét formákon túl a megfoghatatlant is ábrázolják: levegőt, atmoszférát és fényt. Ez alkalommal betekintést nyerhetsz abba, hogy a finoman rétegződő és halk festészetéről ismert művész hogyan viszonyul a térbeliséghez és legújabb munkáiban megjelenő plasztikus formákhoz.

Szirtes János a magyar kortárs művészeti szcéna progresszív képviselője. Kivételesen sokszínű pályáján több műfaj kapcsolódik össze a performansztól a festészeten át, más médiumok használatáig. Műtermében sok szokatlan dolgot láthatsz, hallhatsz és tapasztalhatsz meg a művészetről.

Molnár Ágnes Éva a hazai kortárs fotó megkerülhetetlen alakja. Képein általában a társadalmi nemek témájával, azon belül is a női szerepek sokféleségével foglalkozik. Ismerd meg, mit gondol egy kortárs művész társadalmunk változásáról és a nemiség kérdésköréről, s nézd meg hogyan jeleníti meg mindezt egy nagylátószögű objektíven keresztül a sok-sok képkockával teremtett világban.

A sétán csak elővételben vásárolt jeggyel lehet részt venni! Jegyinformáció: itt
túravezető: Sipos Tünde, művészettörténész
találkozási pont: 1012 Budapest, Attila út 75.
időpont: 2015.10.18. vasárnap 14.00
max. létszám: 15 fő