Ecset, zongorabillentyű, satöbbi…

Több műfaj ötvözésével dolgozó, a megszokott határokat feszegető alkotókhoz látogathatsz el a sokszínű séta folyamán. Bepillantást nyerhetsz a hagyományos és új képzőművészeti technikák világába, és sokat megtudhatsz a különféle műfajok kölcsönhatásairól is.

Kelemen Zénó szobrászati alapkérdésekkel foglalkozik, a tömeggel, a formával, a térrel és a síkkal kísérletezik. Kivételesen nem műtermében, hanem egy köztéri szobránál találkozhatsz vele. A rendhagyó alkalom tökéletesen illeszkedik a séta koncepciójába, hiszen a köztéri alkotás közel sem hagyományos anyagból készült, és grafikai elemeket is magában foglal.

Barabás Márton a festészet felől indult, a nyolcvanas évektől kezdve háromdimenziós képszobrokat és plasztikákat is készít. Falra akasztható, térbe függeszthető vagy padlóra állítható művei egyszerre festmények és nonfiguratív szobrok. E különös alkotások talált tárgyakból készülnek, gyakran zongoraalkatrészek (billentyű, kalapács) felhasználásával, s visszatérő motívumai között olykor a térbe is kilépő vonalak, körök és spirálok is szerepelnek.

Balogh Csaba a látogatóra reagáló, szokatlan tárgyakat felvonultató interaktív installációkkal tűnt fel a kilencvenes években. A kolozsvári festő elfogulatlanul nyúl a környezetében található matériákhoz, miközben a festészet és a kortárs művészet aktuális folyamataira is reflektál.

A sétán csak elővételben vásárolt jeggyel lehet részt venni! Jegyinformáció: itt
túravezető: Üveges Krisztina művészettörténész
találkozási pont: 1056 Budapest, Szabadsajtó út (Erzsébet híd alatt)
időpont: 2015.10.18. vasárnap 14.00
max. létszám: 15 fő