B-line

A VI. kerületi sétán a fény-árnyék-absztrakció játéka áll majd a középpontban, amelyet három művész alkotói tevékenységén keresztül vizsgálunk. A séta során megismerkedhetsz motívumrendszerükkel, alkalmazott formakészletükkel és alkotói periódusaikkal is, s saját közegükben beszélgethetsz velük művészetükről, inspirációs közegükről és világlátásukról.

Bernát András lendületes képi struktúrái azonnal felismerhetők. Alkotásai a mozgás, az örvénylő formák és festett gesztusok metaforájaként értelmezhetőek. A nála tett műteremlátogatáson a falakra kihelyezett régi-új képek áttekintésével felfedezheted alkotói útját, beszélgetünk a képein használt ezüstpor alkalmazásáról, de a munkafázisokhoz kapcsolódó technikai részletek jelentőségéről is.

Bullás József művein keresztül a csőfonatok, geometrikus – többdimenziós világába léphetsz be. Alkotói időszakait, annak irányait és elmozdulásait rácsszerkezetű, térben mozgó motívumain keresztül fedezheted fel.

Barabás Zsófi alkotásaiban az áramlás, valamint a színek és organikus formák többrétegű értelmezési formát kínálnak. “Ami a képeken megjelenik, annak természetesen személyes vonatkozásai is vannak. Bennük van egy csomó vívódás, keresés, azok a dolgok, amelyek napi szinten foglalkoztatnak. De ezek absztrakt képek, absztrahált érzésekről beszélünk.” B.Zs.

A sétán csak elővételben vásárolt jeggyel lehet részt venni! Jegyinformáció: itt
túravezető: Molnár Tímea művészeti manager
találkozási pont: 1074 Budapest, Jósika u. 5.
időpont: 2015.10.18. vasárnap 14.00
max. létszám: 15 fő